Gemakkelijke manier om fictie te schrijven en voorbij het schrijversblok te komen

Is er een makkelijke manier om een ​​verhaal te maken? Ik wil niet lief praten om te zeggen dat je hier een gemakkelijke manier van schrijven krijgt. Logischerwijs, als schrijven inderdaad zo gemakkelijk is, dan zou iedereen een schrijver zijn en zullen professionele schrijvers niet meer speciaal zijn. Schrijven is een proces van creatief werk dat de uniciteit van elke auteur vereist. Daarom is de meest effectieve methode om te schrijven de manier waarop je vindt en ontwikkelt terwijl je je stukken schrijft. Dus wat ik hier met je ga delen, is de aanpak die je kunt doen om een ​​manier te vinden om te schrijven die het meest geschikt is voor jou.

Ik heb verschillende korte fictieverhalen geschreven die op verschillende plaatsen zijn gepubliceerd. Ook verschillende originele toneelstukken of die ik heb gecomponeerd uit korte verhalen die ik zelf heb geschreven en die op grote schaal zijn gebruikt in verschillende uitvoeringen in lokale theaters. Tot nu toe benik nog steeds productief in het produceren van werk op een manier die ik zelf heb ontwikkeld. Deze methode is samengesteld uit verschillende methoden die worden gebruikt door beroemde schrijvers en enkele aanpassingen die ik doe om me tijdens het schrijven op mijn gemak te houden.

1. Bekijk alles van dichterbij en begin je over alles af te vragen

“Laten we zeggen dat hij zichzelf moet ophangen omdat hij vindt dat goed schrijven onmogelijk is.” – Ernest Hemingway

Het is een fragment van een zin die werd uitgesproken door een groot schrijver, Ernest Hemingway, toen hij werd geïnterviewd door George Plimpton over de beste praktijken om een ​​aspirant-schrijver te worden. Bij de laatste zin van het antwoord op de interviewvragen zei Hemingway: “Hij zal in ieder geval het verhaal van de ophanging hebben om mee te beginnen.” Klinkt redelijk, maar denk niet dat je jezelf moet ophangen om een ​​meesterwerk te maken. Ik kan je verzekeren dat je dat niet hoeft te doen.

Ik denk liever dat we altijd in de onderzoeksmodus moeten zijn om gloednieuwe en frisse ideeën te creëren. We moeten creatiever en kritischer zijn, op zoek naar nieuwe perspectieven om alles te zien. Als je iets groots wilt vertellen, hoef je je idee niet altijd te beginnen met iets groots zoals een olifant, wolkenkrabbers of de zon. Je kunt schrijven over mieren, stof of zelfs ziektekiemen, want alles ziet er geweldig uit als je het van dichterbij bekijkt.

2. Begin met alles te schrijven, dan kun je alles schrijven

“Wees niet alleen van plan om te schrijven – schrijf. Alleen door te schrijven, niet door erover te dromen, ontwikkelen we onze eigen stijl.” – PD James

Het bovenstaande citaat is het ding dat ik me altijd herinner als ik begon te schrijven. Er zullen altijd twijfels zijn wanneer je begint te schrijven, of het nu gaat om het idee dat je schrijft of hoe je je ideeën presenteert in je schrijven. Soms, zelfs als u geweldige ideeën voor uw schrijven vindt, kunt u nog steeds de angst vinden dat uw lezers het doel dat u met uw schrijven wilt overbrengen, niet zouden begrijpen. Als je echter blijft twijfelen, kun je niet beginnen met schrijven, laat staan ​​een meesterwerk maken.

Misschien wil je denken: er zal altijd een mogelijkheid zijn dat lezers niet begrijpen wat ik bedoel met mijn schrijven, maar ze zullen moeilijker te begrijpen zijn als ik mijn ideeën gewoon altijd in mijn hoofd houd. Met zo’n mentaliteit schrijf ik mijn ideeën vrijer en probeer altijd te denken dat lezers van mijn geschriften slimme lezers zijn, dus ik zal me niet al te veel zorgen maken over hoe ik mijn geschriften moet schrijven.

Maar wat moet je schrijven? Het zou gemakkelijk zijn om te beginnen met schrijven als je al een idee hebt, toch? Wees gerust dat ieder mens uniek is; elk eenvoudig ding dat je denkt, kan het ding zijn dat nooit in de geest van iemand, waar dan ook, is opgekomen. Als dat zo is, is elk idee in je hoofd een idee dat interessant kan zijn voor sommige mensen of zelfs voor alle mensen over de hele wereld. Niet te veel nadenken, gewoon schrijven!

3. Er is niets goeds aan excessief

“Werk op een computer die is losgekoppeld van internet.” – Zadie Smith

Goed schrijven is een schrijven dat in staat is om dingen aan te raken die de lezer bekend zijn, zodat ze de tekst onmiddellijk zullen begrijpen zonder al te veel na te denken. Een goede schrijver zijn vereist daarom uitgebreide kennis, maar te veel informatie kan ook een tweesnijdend zwaard zijn. Met te veel informatie in je hoofd, zal het moeilijk zijn om een ​​origineel idee voor je schrijven te vinden. Wanneer u te veel geschriften van een persoon leest, imiteert u onbewust de manier en stijl van schrijven, inclusief de ideeën die in de tekst worden gepresenteerd en wanneer u zich dat realiseert, zal de aarzeling opnieuw verschijnen over het unieke en de originaliteit van uw geschriften.

Dus, wat moet je doen? Ik ging meestal naar buiten om een ​​rustige plek te vinden waar mijn ogen wijd kunnen zien. Soms breng ik een paar vrienden mee om te praten omdat ik uit dat gesprek vaak een goed idee krijg voor mijn werk. Ik ging niet meteen op zoek naar dingen die ik in mijn schrijven zou moeten schrijven, maar ging zitten en genieten van de omgeving. Als je jezelf altijd in de ‘onderzoeksmodus’ houdt, zul je altijd creatief denken en dingen vanuit een nieuw perspectief zien, en dit is wat ervoor zorgt dat interessante ideeën vanzelf naar boven komen zonder dat je jezelf moet dwingen om hard na te denken, want het zal maak jezelf alleen maar terughoudender om te schrijven.

4. Blijf schrijven en kijk niet achterom

“Kijk niet terug voordat je een heel concept hebt geschreven; begin gewoon elke dag vanaf de laatste zin die je de vorige dag hebt geschreven.” – Wil zelf

Tot nu toe is het voor mij nog een grote uitdaging. Soms, na het schrijven van verschillende stukken, kwam het bij me op om het verhaal dat ik aan het schrijven ben terug te lezen en als ik niet tevreden was, verwijderde ik alles en moest ik opnieuw beginnen. Ik ben me ervan bewust dat het me zou belemmeren om een ​​literair werk te maken, dus ik probeer niet achterom te kijken en door te gaan met het schrijven van mijn ideeën totdat ik een ander idee nodig heb om te schrijven.

Als ik mijn schrijven alleen moet corrigeren zonder de hulp van anderen, dan zou ik nooit kunnen stoppen terwijl ik blijf groeien en inderdaad de menselijke natuur om nooit tevreden te zijn. Ik geef mijn schrijven het liefst aan mensen die volgens mij constructieve commentaren kunnen geven op mijn literaire werk. Door andere mensen de kans te geven je werk te lezen, zullen ze sommige delen die ze leuk vinden waarderen en kritiek leveren op delen die ze minder goed vinden. De second opinion zal uw schrijven enorm helpen, om te bepalen welke u moet onderhouden en ontwikkelen, en welke u moet repareren of verwijderen.

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr