Hoe online te schrijven? De beste manier is om te beginnen met het schrijven van een blog en je vak aan te scherpen

Ben je een amateurschrijver? Hou je van schrijven? Ben je in de vroege uurtjes stiekem aan het krabbelen? Heb je dozen vol oude dagboeken, dagboeken waar je je hart in hebt gestort? Zo ja, wat houdt je tegen om je passie te volgen?

Redenen waarom mensen bang zijn om hun schrijven serieus te nemen

Als je net begint, zijn er veel dingen die je ervan kunnen weerhouden om regelmatig te schrijven. De twee belangrijkste redenen die mensen ervan weerhouden ooit professioneel schrijven te verkennen, zijn;

 

  • Je schrijven is niet goed genoeg.
  • Je hebt niet genoeg tijd.

 

Ik schrijf al sinds ik 5 jaar oud was. Ik schrijf mijn hele leven al zo’n beetje. En toch kostte het me een lange, lange tijd om te beseffen dat ik dit kan. Dat ik een talent heb – dat mensen het leuk vinden om te lezen wat ik schrijf. Ik begreep dat ik eigenlijk moet schrijven om er beter in te worden. Erover nadenken zal geen verschil maken.

Hoe ben ik erachter gekomen dat ik ook kan schrijven?

 

  • Het feit dat ik al een aantal jaren als zakelijk schrijver werk.
  • Het feit dat ik op verschillende plaatsen online schrijf.
  • Het feit dat ik een blog heb waar mensen naar toe komen voor advies over het schrijven van een blog.

 

Begin vandaag nog met schrijven; Start je blog

Bloggen is een geweldige schrijftool die je veel schrijfoefeningen geeft. Het houdt je op de been en het geeft het nodige duwtje in de rug dat je nodig hebt om te schrijven.

Normaal gesproken komt deze push niet van familie en vrienden. Natuurlijk, ze begrijpen onze passie om te schrijven, en zijn meer dan blij om ondersteunend te zijn, maar ze zeggen niet echt… nee, nee, kom niet voor de koffie, blijf thuis en schrijf. Hoe we willen.

Maak er een gewoonte van om te schrijven via bloggen

Dat brengt me bij het tweede punt. Denk je dat je geen tijd hebt om te schrijven? Nou, je zou NOOIT tijd hebben om te schrijven. Je moet nu beginnen met schrijven. Je moet beginnen met het maken van tijd – creëer tijd.

Wanneer u blogt, kunt u korte berichten plaatsen. Berichten die 20 minuten nodig hebben om te schrijven. Als je blogt, moet je het ook regelmatig doen, want nu kijken mensen. Je hebt een verantwoordelijkheid. Schrijf een paar keer per week, zo niet dagelijks. Begin klein en verander naarmate je verder komt.

Ontwikkel een schrijfportfolio; Feedback van lezers verkrijgen

Bloggen kan ook het platform van uw schrijver worden. In eerste instantie zul je familie en vrienden hebben die je blog lezen. Dan zullen andere mensen naar je blog komen en als ze het leuk vinden wat ze zien, blijven ze rondhangen.

Ze zullen reageren op je berichten. Ze zullen het delen met andere mensen. U krijgt feedback op uw inhoud, wat van onschatbare waarde is.

Als je goede inhoud hebt, kun je andere online plaatsen benaderen om te pitchen voor het schrijven van optredens, je kunt een link naar je blog maken. Je kunt mensen laten zien dat je lezers hebt die van je schrijven genieten.

Verbeter je ambacht; Neem je schrijven serieus

Maar bovenal zul je veel plezier beleven aan het schrijven op je blog. Je krijgt veel ideeën om te schrijven. Je zult veel gelijkgestemde mensen ontmoeten via je blog en relaties ontwikkelen. Onderweg leer je veel. Jouw schrijfstijl, jouw stem. Je zult je vak verbeteren en vertrouwen krijgen in je kunnen.

Word een expert in uw niche

Je zou kunnen beginnen met schrijven over een specifiek onderwerp – iets waar je misschien een passie voor hebt. Je zou die niche kunnen betreden, zodat je een groter publiek hebt. Naarmate u meer schrijft, leert u ook meer over uw niche.

Ik heb ook een blog waar ik schrijf om blogschrijvers op internet te inspireren – het is een blog over persoonlijke ontwikkeling die speciaal is ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van bloggers die van schrijven houden. Mijn blog maakt mijn schrijven echt. Het herinnert me eraan dat ik lezers heb om voor te schrijven. Ook jij kunt beginnen met schrijven – het is de eerste stap die vaak het moeilijkst is.

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr